Bij de gebroeders Reijnders kan de mais aan de Waalkant van het land geoogst worden dankzij een illegale eigenhandige dijkverhoging tijdens het hoogwater in juli. De loonwerkers en boeren gaan nu dag en nacht door.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de gebroeders Reijnders kan de mais aan de Waalkant van het land geoogst worden dankzij een illegale eigenhandige dijkverhoging tijdens het hoogwater in juli. De loonwerkers en boeren gaan nu dag en nacht door. © Eveline van Elk

Maisoogst begonnen: Reijnders plukt vruchten van illegale actie tijdens hoogwater van juli

WAMEL - In juli redden ze door een illegale actie hun mais in Wamel. Nu kan de familie Reijnders oogsten. Loonwerkbedrijf Smits en De Kleijn uit Alphen werkt voor haar de klok rond. 

2 reacties

 • Barrie Beukenhorst

  1 jaar geleden
  Die regels zijn er niet om de oogst te beschermen. Het gaat om het beheersen van het hoog water en de gevolgen daarvan.
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Je ziet wel dat je niet altijd naar DESKUNDIGEN moet luisteren !!
 1. Martijn (38) overwint zijn waterangst en haalt eindelijk zijn zwemdiploma: ‘Voor een beker water rende ik al weg’
  PREMIUM
  2

  Martijn (38) overwint zijn waterangst en haalt eindelijk zijn zwemdiplo­ma: ‘Voor een beker water rende ik al weg’

  Tiel - ,,Als baby klampte ik me toen ik in een wasteil werd gezet al stijf vast aan de rand. En als kind moesten m’n ouders me echt onder de douche slepen. Ach man, ik ben al eens door Wamel gerend omdat ik bang was voor een beker met water erin.” Het heeft 38 jaar geduurd maar Martijn van Rossum, alweer ruim twintig jaar Tielenaar, is over zijn waterangst heen en behaalde dit jaar zijn zwemdiploma’s.
 2. Slachtoffer Altforst werd vastgebonden en toegetakeld door drie overvallers, zwaargewond naar ziekenhuis
  PREMIUM
  Update | met video

  Slachtof­fer Altforst werd vastgebon­den en toegeta­keld door drie overval­lers, zwaarge­wond naar ziekenhuis

  ALTFORST - Een alleenstaande man is vrijdagochtend vroeg in zijn woning aan de Woerdsestraat in Altforst (West Maas en Waal) door drie overvallers mishandeld, vastgebonden en bedreigd. De melding bij de politie kwam rond 5.30 uur binnen. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Mensen in de buurt vermoeden dat hij slachtoffer is geworden van een gerichte actie.