Man (47) uit Putten omgekomen bij frontale botsing met vrachtwagen bij Beneden-Leeuwen

Update/videoBENEDEN-LEEUWEN - Bij een ongeval met een personenauto en een vrachtwagen op de Maas en Waalweg (N322) bij Beneden-Leeuwen is vrijdagochtend vroeg de bestuurder van de auto overleden. Het gaat om een 47-jarige man uit Putten. 

Het ongeval gebeurde rond 04.40 uur ter hoogte van de aansluiting met de N323 bij Beneden-Leeuwen. Volgens de politie kwam de Puttenaar op de verkeerde weghelft terecht. Hoe dat kon gebeuren is uit het onderzoek niet gebleken. 

Het ongeval gebeurde rond 04.40 uur ter hoogte van de aansluiting met de N323 bij Beneden-Leeuwen.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde rond 04.40 uur ter hoogte van de aansluiting met de N323 bij Beneden-Leeuwen. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Door het ongeval vloog de personenauto in de brand. Het voertuig en de cabine van de vrachtwagen werden door het vuur verwoest.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit het Brabantse Holthees, bleef ongedeerd. Hij kwam aanrijden vanuit de richting Nijmegen. Volgens zijn werkgever, Theo Coenen van het gelijknamige transportbedrijf in Boxmeer, kon hij niets doen om het ongeval te voorkomen. ,,De auto van het slachtoffer raakte plotseling op de verkeerde weghelft", aldus Coenen. ,,Door de klap kwamen vrachtwagen en auto aan de andere kant van de weg in de berm terecht, en ontstond er direct brand.”

De N322 is door het ongeval en onderzoek naar de toedracht een groot deel van de ochtend afgesloten geweest tussen de aansluiting met de N323 en Beneden-Leeuwen. 

Maas en Waal