Man doet van achter muurtje live verslag van diefstal shovel, politie pakt daders: ‘Ik was vooral bang’

updateBENEDEN-LEEUWEN - Een bewoner van een boerderij aan de Mosterdwal in Beneden-Leeuwen heeft vannacht live verslag gedaan van een poging tot diefstal van zijn minishovel. Dankzij zijn aanwijzingen kon de politie twee daders aanhouden, een derde zou zijn gevlucht.

De politie heeft een 28-jarige man uit Uden en een 34-jarige man uit Geffen opgepakt voor de poging tot diefstal. Ondanks de inzet van speurhonden is de derde dader ontsnapt. 

De eigenaar van de shovel werd rond 02.30 uur wakker van het geluid van zijn minishovel. Toen hij naar buiten ging om poolshoogte te nemen, zag hij zijn machine half verzakt in een greppel achter zijn schuur staan. Hoewel hij zeker wist dat de shovel daar niet door hemzelf was achtergelaten, wist hij niet meteen wat hij met de situatie aan moest. 

,,Ik was vooral bang”, vertelt hij deze ochtend. ,,Want ik dacht, ‘die mannen kunnen nooit ver weg zijn. En wat gaan ze nu doen?” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal