Me-mover, een fitnessstep op drie wielen

VideoBENEDEN-LEEUWEN - Over zo’n vijf maanden is het zover: dan vindt in Beneden-Leeuwen het eerste Nederlands kampioenschap me-moveren plaats. Me-moveren? Ja, me-moveren. ,,Met de me-mover belast je je lichaam nog minder dan tijdens een wandeling.’’

Volledig scherm
Roy Jacobs (rechts) en Pam Stokvis demonstreren de me-mover. © Eveline Van Elk

De kans is groot dat inwoners van Maas en Waal de me-mover al eens voorbij hebben zien flitsen. Zonder dat ze misschien wisten dat het een me-mover was. Sportinstructeur Roy Jacobs uit Druten, eigenaar van TrainBuiten, rijdt er bijna dagelijks op rond. Ook geeft hij me-movertrainingen en leent hij deze ‘stepmachines met drie wielen’ uit aan zijn leden.

Per toeval kwam Jacobs in de zomer van 2017 met de me-mover in aanraking. Zijn neef tagde hem meerdere keren in een Facebookbericht. ,,Op een gegeven moment dacht ik: laat ik toch maar een keer kijken waarom hij dat doet.”

Wat bleek: het was een bericht over de me-mover, afkomstig van Pam Stokvis uit Sint-Michielsgestel. Hij is niet alleen een vriend van de neef van Jacobs - ‘waarschijnlijk hebben we elkaar op verjaardagen wel eens ontmoet’ - maar ook de me-moverdistributeur van de Benelux. ,,Ik was toch wel nieuwsgierig naar het apparaat’', zegt Jacobs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal