Gerard Klop bij de lege varkensstallen die wellicht plaatsmaken voor een kalvermesterij. Inzet: flyer tegen megastallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Klop bij de lege varkensstallen die wellicht plaatsmaken voor een kalvermesterij. Inzet: flyer tegen megastallen. © Koen Verheijden

‘Megastallen’ voor 3600 mestkalveren schokken Maasbommel

MAASBOMMEL - De Hurwenense geitenboer Alexander van der Schans wil vlakbij de woonkern van Maasbommel ruim 3600 mestkalveren gaan houden. Dat is dubbel zoveel als het aantal inwoners van het dorp. Een actiegroep vindt dat Maasbommel zo door kalveren wordt overspoeld.

33 reacties

 • richard Tass

  3 maanden geleden
  Ik had deze reactie's verwacht daarom maakte ik hen als we nou eens kopen wat we nodig hebben dan is er niet zo een milieu probleem maar als we geen geld meer verdienen in het buitenland maar alleen maar geld uitgeven aan buitenlandse producten zoals gas, tropisch fruit en zoveel andere luxe dingen dan gaat BV Nederland op de fles. Wat dan.
 • Arie van Doorn

  3 maanden geleden
  Tis toch geen wonder dat men het vertrouwen in de politiek verliest,in deze tijd dat stikstof ,megastallen,en dierenwelzijn,een hot item is ,geven weer een aantal ambtenaren zomaar weer een vergunning af voor een project dat binnen afzienbare tijd al weer tot discussie gaat lijden,de moed zakt je wel tot in de schoenen.
 • corinne van balen

  3 maanden geleden
  Wat Jan Willem zegt klopt deels. Megastallen zijn niet van deze tijd, maar als we praten over milieu vraag ik mij af wanneer de andere industrietakken met hun overproductie eens worden aangepakt. En we hebben allemaal de mond vol over milieu, maar gooien we vanavond weer massaal blokjes op het vuur?
 • Willem Overbeek

  3 maanden geleden
  Die boeren van zijn gewoon ondernemers bij wie de stikstofproblematiek decennialang bekend is!! Die in hun bedrijfsvoering 'vergeten' zijn een risicoanalyse uit te voeren!! Dat de gehele agrarische sector bol staat van machtsspelletjes is hún probleem. Hoeveel dubbele petten-agrariërs zitten in de verschillende bestuurslagen?!? Mega stallen zijn niet meer van deze tijd , goed vlees prima ik ben geen vega koester de bioboer mat care for animal en nature . Saneer de mega staller tot de wortel
 • Wilma van Well

  3 maanden geleden
  Dat zijn geen boeren, maar fabrikanten. Het interesseert ze niet dat je met levende wezens van doen hebt . Afgrijselijk die megastallen! En NEE, ik eet het niet! Dat er überhaupt toestemming is. Bah!
 1. Minder snacken, meer bewegen op kantoor
  Lezersbrieven

  Minder snacken, meer bewegen op kantoor

  Met interesse las ik het artikel van Sanne Schelfaut [BD 19 januari] dat taart eten op het werk net zo slecht is als meeroken. Dat het aantal mensen met overgewicht de laatste jaren toeneemt is duidelijk waarneembaar. Alleen, om als belangrijkste oorzaak van zwaarlijvigheid het vele taartjes eten bij verjaardagen van collega’s te noemen, is mij een brug te ver. De grootste boosdoener is volgens mij het vele gesnack in een bedrijfskantine en ook thuis. Als tweede oorzaak: veel te weinig beweging. Tegenwoordig zitten de meeste mensen de hele dag achter een computer. Dat zie je in een fabriekshal met veel computergestuurde machines en in de meeste kantoorpanden. De enige beweging die dan op een dag gemaakt wordt, is de gang naar de bedrijfskantine en een aantal keer een bezoek aan het toilet. Daarom: meer sporten en minder snacken lijkt me een beter advies. Dan smaakt een taartje af en toe bij een verjaardag van een collega des te meer. En het is ook nog goed voor de teambuilding.