Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Pro Shots

Michael van Gerwen komt naar darttoernooi in Wamel

WAMEL - De wereldbekende darter Michael van Gerwen komt op vrijdagavond 4 januari volgend jaar naar Wamel. Bij Unitas’28, de plaatselijke amateurvoetbalvereniging, vormt hij het slotstuk van een groot darttoernooi.

Volledig scherm
Michael van Gerwen bij Unitas’28. © PR

,,Dit is gewoon geweldig’’, zegt Wil Verbruggen, een van de mensen van Unitas’28 die betrokken is bij de organisatie. 

Haar broer, Harrij Verbruggen, heeft een hoofdrol gespeeld bij de komst van Van Gerwen. Hij runt een bedrijf dat gespecialiseerd is in de inrichting van slaapkamers. Dat doet hij in Vlijmen, de Brabantse plaats waar de Nederlandse dartkampioen vandaan komt. ,,Harrij draagt Unitas een warm hart toe. Normaal gesproken zou zoiets als dit nooit mogelijk zijn voor Unitas’28. Dit is een unieke kans.’’

‘Vol is vol’

Het darttoernooi van Unitas’28 begint op woensdag 2 januari al voor jeugdleden. De voorrondes voor de senioren, niet-leden en vrouwen vinden een dag later plaats. Iedereen die mee wil doen, kan zich gratis inschrijven door een mail te sturen naar de organisatie. ,,Vol is vol’’, waarschuwt Verbruggen.

Voor de finaledag op vrijdag 4 januari, waar Van Gerwen bij aanwezig is, dienen entreekaarten te worden gekocht door bezoekers. Naast het clubgebouw van Unitas’28 wordt een grote tent gezet om alle geïnteresseerden kwijt te kunnen. Verbruggen voorspelt een ‘grote toeloop’. ,,Helemaal als Michael van Gerwen op 1 januari weer wereldkampioen wordt. Daar hopen we natuurlijk op.’’

Entreekaarten voor de finaledag op vrijdag 4 januari kosten 10 euro per stuk in de voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kantine van Unitas’28, supermarkt Spar, Cafetaria ’t Trefpunt in Wamel en De Rijk Kantoorshop in Beneden-Leeuwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal