Volledig scherm
Foto ter illustratie © fiod

Miljoenen illegale sigaretten gevonden bij inval in Dreumel

DREUMEL - Bij een inval in een pand in het Gelderse Dreumel heeft de politie maandag ruim drie miljoen illegale sigaretten aangetroffen. Ook werd er hennep ter waarde van ruim 100.000 euro gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze vondst en de aangetroffen henneptoppen in Zaltbommel op dezelfde dag.

Tijdens de inval in een growshop in Zaltbommel, waarbij vier verdachten werden opgepakt, kreeg de politie informatie binnen dat de verdachten nog een ander pand in gebruik hadden in Dreumel. Daar werd diezelfde middag onderzoek gedaan en een hennepdrogerij ontdekt. 

In een omgebouwde zeecontainer werd ruim 26 kilo hennep gevonden en in beslag genomen. Naast de hennep vond de politie ook honderden dozen met illegale sigaretten.

Herkomst

De douane doet onderzoek naar de herkomst van de sigaretten, maar kon al melden dat de overheid bijna achthonderdduizend euro aan accijns en omzetbelasting zou zijn misgelopen als deze sigaretten op de Nederlandse markt waren verkocht.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal