Volledig scherm
De bibliotheek in Beneden-Leeuwen. © Eveline Van Elk

Mobiel Taalhuis rijdt door gemeente West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Vanaf deze zomer rijdt er een Mobiel Digi-Taalhuis door de gemeente West Maas en Waal. Bij deze bus kunnen inwoners terecht die beter willen leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. 

In de bibliotheek in multifunctionele accommodatie (mfa) De Rosmolen in Beneden-Leeuwen zit het Digi-Taalhuis. Iedereen met een taalvraag of de digitale vaardigheden wil oefenen, kan er langs komen voor informatie of advies. Onder andere Taalhuisdocent Marianne Herckenrath helpt hen daar dan verder. 

Bijeenkomsten in Dreumel al gepland

Om alle dorpen van West Maas en Waal te kunnen bereiken, is er nu ook een mobiele vorm in het leven geroepen. Deze bus, die geleverd is door het Leeuwense autobedrijf Van Oijen, komt op ‘bestelling’ naar de inwoners toe. Een aantal momenten is er al vastgezet: op de eerste woensdagen van de maanden september, oktober, november en december bezoekt het Mobiel Digi-Taalhuis van 14 tot 16 uur de bibliotheek in Dreumel. 

Om het Digi-Taalhuis te promoten, wordt de bus de komende tijd ook ingezet bij verschillende evenementen in West Maas en Waal. Bijvoorbeeld bij de beurs ‘Thuis met het Grootste Gemak'. Het mobiele Taalhuis is onder meer mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Gelderland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal