Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Marc Massaer. © Eveline van Elk

‘Nashville-preek’ van pastoor valt verkeerd en zet kerk op scherp

WAMEL/ DREUMEL Het bestuur van de Sint Christoffelparochie in West Maas en Waal heeft contact opgenomen met het bisdom Den Bosch na een homo-onvriendelijke kerstpreek van pastoor Marc Massaer. Wat de inzet van de gesprekken met het bisdom is, wil vice-voorzitter Jan de Leeuw van het parochiebestuur nog niet zeggen. 

Wel dat het bestuur niet blij is met ‘de uitwerking’ van de preek.

Massaer deed in de preek in de kerk van Wamel uitspraken die doen denken aan de veelbesproken Nashville-verklaring, waarmee tal van protestantse predikanten en prominenten homoseksualiteit afwijzen. 

Zo had de pastoor het  erover dat ,,de indoctrinatie van de genderideologie rechtstreeks ingaat tegen de scheppingsorde, en datgene promoot wat niet katholiek is.” Kerkbezoekster Ceciel Kalkers schrok zo van de uitlatingen dat ze een boze ingezonden brief naar de lokale krant de Maas en Waler stuurde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal