Het Integraal Kind Centrum in Beneden-Leeuwen is van de buitenkant af, nu wordt er hard gewerkt om de binnenkant zo spoedig mogelijk af te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Integraal Kind Centrum in Beneden-Leeuwen is van de buitenkant af, nu wordt er hard gewerkt om de binnenkant zo spoedig mogelijk af te werken. © Eveline van Elk

Nieuwbouw van IKC Beneden-Leeuwen is gereed: een superschool voor een zacht prijsje

BENEDEN-LEEUWEN - Het IKC, de superschool, staat er. De bouw verliep vlekkeloos en het is inhoudelijk een uniek project in Nederland, zeggen de initiatiefnemers.

Bij de aankondiging van hun plannen voor een Integraal Kind Centrum (IKC) in Beneden-Leeuwen repten SPOM-voorzitter Lia van Meegen, Pax-rector Lex van Drongelen en onderwijswethouder Bert van Swam er al van: dit zou een uniek, of dan toch in ieder geval een 'tamelijk uniek' concept worden voor Nederland: een IKC waar kinderen van 0 tot 14 jaar terechtkunnen: kinderopvang, basisschool en onderbouw middelbare school in één gebouw. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal