Volledig scherm
Wethouder Ton de Vree - met oorbeschermers - bij het boren van de 'eerste paal' van de zonnevelden in Beneden-Leeuwen. © Reinier Jansen

Ook in Beneden-Leeuwen levert de zon nu snel energie

BENEDEN-LEEUWEN - Met het boren van de ‘eerste paal’ in de grond is vandaag in Beneden-Leeuwen begonnen met de bouw van twee grote zonneparken. Eerder deze maand begon ook al de bouw van die in Ewijk, waardoor het nu plotseling hard gaat in het Land van Maas en Waal.

Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van het energiebedrijf Groenleven boorden het eerste gat. De twee velden zijn samen straks 8 hectare groot en liggen tussen de Van Heemstraweg  en de N322. De stroom die ze opleveren is straks genoeg voor zo'n 1.700 huishoudens, ruim een kwart van het totale aantal in de gemeente West Maas en Waal.

Het volgende zonnepark in Maas en Waal wordt waarschijnlijk bij Hernen neergezet. Daar wil het bedrijf Zonel volgend jaar op 11 hectare grond zo’n 50.000 panelen neerzetten, waarmee het voorlopig de grootste van de regio zou zijn. In Ewijk komen 22.000 panelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal