Een volle zaal in Dreumel, waar bezorgde bewoners door het burgercollectief Dreumelse Waard worden bijgepraat over de verondieping van de Vonkerplas.
Volledig scherm
Een volle zaal in Dreumel, waar bezorgde bewoners door het burgercollectief Dreumelse Waard worden bijgepraat over de verondieping van de Vonkerplas. © DG

Opkomst bewonersavond tekent zorgen over 'Vonkerplas als afvoerputje'

DREUMEL - Het zaaltje in 't Centrum in Dreumel puilde uit vanavond bij de informatieavond over de verondieping van de Vonkerplas. Het driekoppige burgercollectief Dreumelse Waard organiseerde de bijeenkomst, en honderden bezorgde bewoners waren toegestroomd om te luisteren.

5 reacties

 • Patricia

  3 jaar geleden
  Als je per se wilt "verondiepen" stort dan het zand dat je hebt wegezogen maar weer terug.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  ,,Als wij als Burgers, een vrij Nederland, lichtzinnig omspringen met de waarheid, zelfs al lijkt het om de meest banale dingen te gaan, dan springen we lichtzinnig om met Nederland Dan is de Nederlandse democratie zoals we die kennen aan zijn nadagen begonnen", Dan is Politiek Leugen en Bedrog!!!!
 • kir

  3 jaar geleden
  Houd gij ze maar dom dan houd ik ze wel arm!!!!!!!! Juist de geschiedenis herhaalt zich. Waarom geeft onze overheid die wij moeten kunnen vertrouwen geen openheid van zaken.Eerlijkheid is toch een echt Nederlands woord. SCHANDELIJK
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Een verontdieping komt het leefklimaat in het water ten goede. Dat het gebeurt met grond van mindere kwaliteit is geen probleem. Zwaar verontreinigde grond mag er volgens mij niet heen. Dit gebeurt al op veel plekken in plassen en geluidswallen. 
 • Patricia

  3 jaar geleden
  'Verondieping"... Neem dat woord niet over, mensen. Zeg gewoon waar het op staat: "afvalstorting"!
 1. Was jij betrokken bij een ongeval op een gevaarlijke plek in Maas en Waal? Deel je verhaal met ons!
  oproep

  Was jij betrokken bij een ongeval op een gevaarlij­ke plek in Maas en Waal? Deel je verhaal met ons!

  Binnenkort publiceert De Gelderlander een overzicht van de gevaarlijkste wegen en kruisingen in het Land van Maas en Waal. We willen graag in contact komen met mensen die op één van die plekken betrokken zijn geweest bij een ongeval. We willen graag jouw verhaal horen en willen de meest aangrijpende, vreemde of tot de verbeelding sprekende verhalen publiceren op de site van De Gelderlander en in de krant.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Maas en Waal