Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe situatie met de verbindende geul. Klik op de graphic voor een grotere weergave © Rik Bors

Plan voor open verbinding tussen Waal en Maas

HEEREWAARDEN - Natuurorganisaties willen een permanente, open verbinding aanleggen tussen de Waal en de Maas. De geul moet tussen Heerewaarden en Dreumel komen, op de plek van het voormalige Voornse Gat. De nieuwe verbinding dient vooral de natuur.

De initiatiefnemers voor het project, dat Waal-Maas-connectie is genoemd, zijn Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer. Het idee is opgenomen in LIFE IP Deltanatuur, een landelijk plan met Europees geld om de natuur in de Nederlandse rivierdelta te versterken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Joep uit Beneden-Leeuwen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’
    PREMIUM

    Joep uit Beneden-Leeu­wen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’

    BENEDEN-LEEUWEN - De jonge Maas en Waler Joep Huisman (17) uit Beneden-Leeuwen vindt dat filosofie de basis van de mensheid is. Zijn essay ‘Één waarheid?’ viel in de smaak bij de jury van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs. Die organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd onder scholieren. Ze koos hem als een van de zeven Jonge Denkers van Nederland. ,,Nadenken is een van de belangrijkste dingen van de mensen.”

Maas en Waal