Prittje Werpen op professionele wijze in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Het is en blijft een geintje natuurlijk: de wedstrijd Prittje Werpen van boekhandel De Rijk in Beneden-Leeuwen. Kinderen gooien Pritt-stiften in een emmer in de winkel en de besten komen in de finale. Zo ging het de afgelopen vijf jaar, vertelt Marja Kolvenbach-De Rijk. 

Maar drukkerij, kantoorvakhandel en boekenwinkel De Rijk bestaat nu 50 jaar en heeft zelfs een feesttent op het dorpsplein gezet. 

En daar was donderdagavond de finale van het Prittje Werpen in professionele aankleding. Niet met emmers, maar met dartsachtige borden. Met kleine openingen voor veel punten en grotere openingen voor minder punten. 

Het is een spel voor jongeren van een jaar of 13 tot 15. Verzonnen door Marja's man en gesponsord door Pritt. De Rijk werd door de vader van Marja vijftig jaar geleden begonnen als drukkerij. De kantoorartikelen en boeken kwamen er later bij. 

Volledig scherm
Jamie aan zet terwijl zijn tegenkandidaat Mila toekijkt. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal