Schiereiland Hanzeland na de beoogde afgravingen en huisjesbouw. Midden boven de extra toegevoegde landtong met huisjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Schiereiland Hanzeland na de beoogde afgravingen en huisjesbouw. Midden boven de extra toegevoegde landtong met huisjes. © Gebroeders Blokland

Recreatiepark in Maasbommel tussen dassen en bevers? Niet doen, zeggen natuurbeschermers

MAASBOMMEL Projectontwikkelaar Dormio moet afzien van een vakantiepark op het Hanzeland, het schiereiland in de Gouden Ham bij Maasbommel. Dat zeggen natuurbeschermers. Er komen bedreigde en beschermde diersoorten voor. Er zijn één beverburcht en twee dassenburchten gevonden.  

7 reacties

 • m bruijn

  1 maand geleden
  @Theo Binnendijk: Hoe je ook rekent het gaat om het vakantieplezier van 55.000 mensen. Deze mensen gaan nu misschien naar het buitenland met het vliegtuig. Dat is nog slechter voor het milieu. Ten slotte het gaat hier om een door mensenhanden gecreëerd schiereiland. Dieren hebben daar niet meer rechten dan mensen. Ze moeten in dit geval dus wijken.
 • tgm beuningen

  1 maand geleden
  Hoeveel dassen wonen/verblijven er op die landtong?
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  zeker niet doen laat die beesten met rust.
 • Theo Binnendijk

  1 maand geleden
  @ m bruijn, het gaat om 175 vakantiehuisjes, dus om maximaal 350 tot 700 mensen tegelijk, maar het zijn maar vakantiegangers. Als dit project niet doorgaat, ligt er geen vakantieganger wakker van. Alleen de projectontwikkelaar, er hoeft er dus maar 1 te wijken.
 • janv meulen

  1 maand geleden
  Is er wel vraag naar ? 175 kippenhokken erbij ! 1 investeerder wordt er rijk van ! of gaat failliet , zie Groene Heuvels. De inwoners van Maasbommel blijven aan de laatste mem hangen !!

Maas en Waal