Melisa en Rene Bouman tussen de schapen waar de zonnepanelen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Melisa en Rene Bouman tussen de schapen waar de zonnepanelen komen. © Eveline van Elk

René en Melisa willen schapen laten grazen onder zonnepanelen op ‘slechtste grond van Maas en Waal’

BOVEN-LEEUWEN - Terwijl de schapen het gras maaien, leveren de zonnepanelen boven hun hoofd energie. Dat is de droom van René en Melisa Bouman.

4 reacties

 • Rik Janssen

  2 maanden geleden
  Kijktip voor mensen die depressief worden van de uitdaging genaamd klimaatverandering, er zijn legio oplossingen maar net ff anders denken hoort erbij. Regeneratieve Landbouw is een belangrijk onderdeel van de oplossing. Kijk op Netflix 'Kiss the Ground', of de documentaire 'The need to Grow' en de beste is de Franse docu 'Demain' uit 2015.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  heel verstandig. die zonnewoestijnen horen niet in dit land niet thuis, die zijn alleen een verdienmodel om een flinke greep uit de subsidiepot te kunnen halen. helaas zal dat de komende tijden alleen maar erger worden nu D66 het klimaat met voorrang wil verbeteren! alleen dan niet met de systemen die ze nu gebruiken zoals weilanden vol panelen, bio-massavervuilers en horizonvervuilers.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Als je zoveel ruimte op het net reserveert blokkeer je alle andere initiatieven en alle subsidie heb je dan ook al ingepikt.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Wat een kulverhaal. Dit soort zakkenvullende mensen zien een goedgevulde subsidiepot. Hebben lak aan hun omgeving en het milieu. Als die grond zo slecht is zou je je deze ook aan de natuur terug kunnen geven, vogels en insecten weten er wel raad mee. Dan draag je werkelijk iets bij. Het landschap wordt in razend tempo om zeep geholpen door bedrijfsdozen waarin geen hond werkt, windturbines en zonnevelden.
 1. Grote politiecontrole rond fruithandel Hedel na nieuwe schietincidenten
  Play

  Grote politiecon­tro­le rond fruithan­del Hedel na nieuwe schietinci­den­ten

 2. Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger
  Play

  Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger

Maas en Waal