Volledig scherm
Een groep uit Beneden-Leeuwen doet zijn uiterste best. De winnaars kwamen van wat verder vandaan. © David van Haren

Roemenen winnen NK Hooien in Appeltern

APPELTERN - Het was zondag hard werken voor de deelnemers aan het Nederlands  Kampioenschap Hooien op de Maas en Waalse Oogstdagen in Appeltern. Honderd - en voor de dames tachtig - hooibalen laden op de platte kar en dan over een hindernisbaan naar de finish zien te komen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

Wie zich Nederlands kampioen mag noemen? Een verrassend antwoord:  het was niet een team met Nederlandse roots dat won, maar een team van Roemeense arbeidsmigranten, laat organisator  Chris van Rossum weten. ,,Dat vonden we wel grappig. Mooi dat die mensen ook buiten het werk worden betrokken bij het agrarische leven in Maas en Waal.”

Het NK is maar een van de onderdelen van dit evenement. Bezoekers konden onder andere ook genieten van een streekmarkt en demonstraties.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Joep uit Beneden-Leeuwen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’
    PREMIUM

    Joep uit Beneden-Leeu­wen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’

    BENEDEN-LEEUWEN - De jonge Maas en Waler Joep Huisman (17) uit Beneden-Leeuwen vindt dat filosofie de basis van de mensheid is. Zijn essay ‘Één waarheid?’ viel in de smaak bij de jury van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs. Die organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd onder scholieren. Ze koos hem als een van de zeven Jonge Denkers van Nederland. ,,Nadenken is een van de belangrijkste dingen van de mensen.”

Maas en Waal