Volledig scherm
De route van Olympia's Tour door West Maas en Waal © Olympia's Tour

Slotetappe Olympia's Tour dwars door Maas en Waalse dorpen

DREUMEL/BENEDEN-LEEUWEN - De organisatie van de wielerwedstrijd Olympia's Tour heeft definitief de route vastgesteld van de laatste etappe, die zondag 16 september in de gemeente West Maas en Waal wordt verreden.

Het parcours doet bijna alle dorpen van de gemeente minimaal drie keer aan. Doordat er om Beneden- en Boven-Leeuwen ook nog eens vijf extra rondjes worden afgelegd, krijgen die plaatsen zelfs acht doorkomsten. Alleen Wamel, uitgerekend de woonplaats van mede-organisator Michel Megens, doen de nationale en internationale wielerbeloftes slechts twee keer aan.

Videoschermen

De laatste etappe van de wedstrijd begint om 12.30 uur voor de kerk in Dreumel en leidt eerst zuidwaarts naar Alphen. Via Maasbommel, Appeltern, Altforst, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen en Wamel keren de renners in Dreumel terug, om de hele ronde vervolgens nog anderhalve keer te doen. De finish is, na de genoemde rondjes, rond 16.45 op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen. Op zowel de start- als de finishlocatie is de hele wedstrijd op videoschermen te volgen. In Beneden-Leeuwen, waar ook de uiteindelijke winnaar van de  zevendaagse wielerronde wordt gehuldigd, is er ook diverse horeca aanwezig.

Sfeervol

Michel Megens is sponsor en manager van het deelnemende team Metec. Hij organiseert de laatste etappe in zijn eigen streek namens Olympia's Tour. Er is hem er veel aan gelegen er een sfeervolle dag van te maken, zegt hij. ,,Je ziet vaak dat ze etappes vaak ergens in een polder laten starten. Dat wilde ik per se niet, dat is zo sfeerloos. De pleinen in Dreumel en Beneden-Leeuwen lenen zich uitstekend als start- en finishlocatie. Aan het einde van een etappe nog een paar rondjes doen, is bij Olympia's Tour ook niet gebruikelijk, maar op deze manier bied je het publiek echt wat extra's.’’

Voor de wedstrijd hoeven niet lang wegen te worden afgesloten. De politie zet kort voor een doorkomst de nodige wegen af, om ze snel weer te openen, aldus Megens: ,,En ligt een renner meer dan acht minuten achter, dan wordt die uit de wedstrijd gehaald.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal