Volledig scherm
De nieuwe kringloopwinkel van Co van Lith. © Eveline Van Elk

Snel duidelijk of afgebrande kringloop Oude School open mag in nieuw pand

BENEDEN-LEEUWEN - Het is een spannende tijd voor kringloop Oude School in Beneden-Leeuwen. Eén dezer weken hoort eigenaar Co van Lith of hij op zijn nieuwe locatie aan de Waterstraat spullen mag gaan verkopen. 

Een dag nadat de kringloopwinkel aan de Brouwersstraat in Beneden-Leeuwen afbrandde, vond Van Lith een nieuw onderkomen. Het pand staat nu, twee maanden later, vol met tweedehandsspullen. 

Er is alleen één maar: er zit (nog) geen winkelbestemming op. Daarvoor diende Van Lith een aanvraag in bij de gemeente West Maas en Waal. ,,Ik verwacht deze of volgende week een antwoord. Dat zou fijn zijn, want dan kunnen we verder. We hebben zoveel plannen.”

Goed gevoel

Hij heeft een goed gevoel over de uitkomst. ,,De afgelopen jaren heeft de kringloop zijn nut bewezen in Beneden-Leeuwen. Waar moeten we anders heen met zoveel spullen?”

De oorzaak van de brand is volgens Van Lith onbekend.

  1. Joep uit Beneden-Leeuwen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’
    PREMIUM

    Joep uit Beneden-Leeu­wen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’

    BENEDEN-LEEUWEN - De jonge Maas en Waler Joep Huisman (17) uit Beneden-Leeuwen vindt dat filosofie de basis van de mensheid is. Zijn essay ‘Één waarheid?’ viel in de smaak bij de jury van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs. Die organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd onder scholieren. Ze koos hem als een van de zeven Jonge Denkers van Nederland. ,,Nadenken is een van de belangrijkste dingen van de mensen.”

Maas en Waal