SP ‘blokkeert’ symbolisch zandplas Over de Maas om granulietstort te stoppen

VideoALPHEN - De Socialistische Partij (SP) heeft maandagochtend korte tijd de toegang tot zandwinplas Over de Maas tussen Alphen en Dreumel symbolisch geblokkeerd. De actie was bedoeld als statement tegen de stort van granuliet in de zandafgraving.

Cem Lacin (zwaaiend) met de andere SP-leden in actie tegen granulietstort bij project Over de Maas in Alphen.
Volledig scherm
Cem Lacin (zwaaiend) met de andere SP-leden in actie tegen granulietstort bij project Over de Maas in Alphen. © David van Haren

SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin stapte daartoe met nog vijf anderen op twee bootjes om zo een dobberende afzetting te vormen. De twee bootjes voeren om 11.00 uur naar het zandgat. De SP wil met de actie voor elkaar krijgen dat de vergunning voor het storten van granuliet wordt ingetrokken.

Naast de twee bootjes op de Maas stond op de wal, bij de ingang van Over de Maas, een groep van ongeveer 25 actievoerders met spandoeken. Op de doeken stonden teksten als ‘Ons water geen afvoerput’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal