Volledig scherm
In het pinksterweekend vindt naast Pinkstervaria ook Megavaria plaats. © Eveline Van Elk

Spaans Mega Park even in Altforst

ALTFORST - Wie tijdens een vakantie op Mallorca ooit bij het Mega Park geweest is, weet een beetje wat hij of zij 8 juni kan verwachten in Altforst. Die zaterdagavond vindt daar voor het eerst MegaVaria plaats. Een gesprek met een van de organisatoren, Jordi Croonen.

Waarom organiseren jullie MegaVaria?  
,,Die vraag kwam van de organisatoren van PinksterVaria, een groot evenement op eerste Pinksterdag in Altforst. Op de zaterdagavond daarvoor houden ze al jaren een feestavond, maar ze wilden er een groter evenement van maken. Zodoende vroegen ze aan mij en een paar andere jongeren of wij iets wilden bedenken. Ik heb er even over nagedacht, maar vond het een mooie kans. Ik wil naast mijn deejay-werkzaamheden graag feesten gaan organiseren.”

Quote

Naast verschil­len­de artiesten dansen er danseres­sen op tafels

Hoe kom je dan op het idee van MegaVaria?
,,Ik ben met een van de andere organisatoren wel eens op het Mega Park op Mallorca geweest. Dat was geweldig. We besloten die sfeer naar Altforst te gaan halen. Er komt een groot terras bij de feesttent. Naast verschillende artiesten als zanger Marinus, Jeroen van Zelst en Linke Soep, dansen er danseressen op tafels. Verder werken we met biertappen die je per groep krijgt. Zo’n tap zet je op tafel en vervolgens kan iedereen zijn eigen glas voltappen. Je hoeft er overigens niet per se bier in te doen. Je kiest met een groep een drank uit. Wijn, of voor de 16-jarigen cola, is bijvoorbeeld ook mogelijk.”

PinksterVaria vindt voor de 41ste keer plaats. Wordt MegaVaria ook een traditie? 
,,Dat is natuurlijk afwachten. Over de kaartverkoop is nu nog niet veel te vertellen. Veel mensen kopen, zo weet ik uit ervaring, hun ticket op het laatste moment. We hopen natuurlijk dat het een succes wordt. Daar doen we ook alles aan. Lastig is wel dat MegaVaria in hetzelfde weekend als de Bergharense kermis plaatsvindt. Die kermis is populair en trekt altijd veel bezoekers uit Maas en Waal. Hopelijk wordt MegaVaria net zo'n trekker.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal