Volledig scherm
PREMIUM
De omstreden Vonkerplas. © Bert Beelen

Staatsbosbeheer over Vonkerplas Dreumel: ondieper is beter

DREUMEL - Het Burgercollectief Dreumelse Waard is tegen het ondieper maken van de Vonkerplas in de Waaluiterwaarden bij Dreumel. Zondag hield het een viswedstrijd om aan te tonen dat de huidige diepe plas volgens hen een puik stuk natuur is.

Volledig scherm
De Vonkerplas. © Bert Beelen

 Ondieper maken hoeft volgens hen niet en kan het juist slechter maken omdat daar mogelijk vervuilde grond uit het buitenland voor wordt gebruikt. 

Staatsbosbeheer (SBB) is voorstander van het ondieper maken van de plas en had dat opgenomen in een plan voor nieuwe riviernatuur in de uiterwaarden bij Heerewaarden, Dreumel en Wamel. Het levert volgens SBB waardevollere natuur op.

Enkele weken geleden is besloten dat het natuurplan doorgaat, voorlopig zonder aan de diepte van de Vonkerplas te tornen. Onderzoek moet uitwijzen hoe ecologisch waardevol de plas nu is. 

Woordvoerder Marcel van Dun van Staatsbosbeheer geeft de visie van de natuurbeheerder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal