Protest tegen de stort van granuliet in Over de Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen de stort van granuliet in Over de Maas. © Paul Rapp

Staatssecretaris: granuliet in Alphen is helemaal niet 1000 keer gevaarlijker dan gedacht

ALPHEN - Het is ‘betreurenswaardig’, ‘hoogst ongelukkig’en ‘had niet moeten gebeuren’, maar de rekenfout die is gemaakt over het gevaar van het storten van granuliet in een zandplas bij Alphen betekent niet dat het storten nu ineens gevaarlijk is. Het spul mag gewoon gestort worden, vindt staatssecretaris Sientje van Veldhoven.

9 reacties

 • Janneman

  3 jaar geleden
  De betrouwbare overheid, kopschoppers gaan vanwege zwaarwegende belangen vrij uit. Kleine mannen moeten op straffe van flinke boetes tot de laatste belastingcent betalen. De kampers op Vinkenslag betalen 3% inkomsten belasting over het door hen (niet gecontroleerde) opgegeven inkomen. Multinationals steken miljoenen, misschien wel miljarden Vennootschapsbelasting in de zak.Grapperhaus komt met een Corona standje en daarna toch maar een boete weg terwijl welwillende ondernemers met de lasten worden opgezadeld en hun bedrijf wordt gesloten.
 • Mattie

  3 jaar geleden
  De appels en peren zijn ook rijp.
 • de heer J. Zomers (68)

  3 jaar geleden
  De mensen worden van alle kanten bang gemaakt... is het niet voor Corona dan is het voor granuliet.
 • Antonius

  3 jaar geleden
  Ik stel voor om direct te beginnen met de bouw van een aantal kerncentrales. Het probleem van kernafval lost Sientje met haar ambtenaren zeer eenvoudig op want het is er gewoonweg niet.
 • Eddie Pas

  3 jaar geleden
  En weer worden wij in Den Haag weggezet als een stelletje achterlijke malloten die gif in afgravingen en uiterwaarden maar moeten slikken. Hier tussen de rivieren zijn we blijkbaar achterlijk volgens Den Haag. Tijd dat de rechterlijke macht eens aangeeft dat Den Haag onacceptabel bezig is en direct moet stoppen met het vergiftigen van het binnenland.