Wim Iding, hier op de foto in de zomer van 2020, klaagt over het vele motorverkeer afgelopen zondag op de dijk voor zijn huis in Appeltern.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Iding, hier op de foto in de zomer van 2020, klaagt over het vele motorverkeer afgelopen zondag op de dijk voor zijn huis in Appeltern. © Foto Raphael Drent

Strijders tegen motoroverlast blij met controles, maar geluidsflitspalen? Die komen er niet

APPELTERN/ KEKERDOM - Wim Iding uit Appeltern is het spuugzat: ronkende motoren op de Maasdijk in Appeltern, de dijk waar zijn huis tegenaan is gebouwd. Hij is dan ook blij dat de politie speciale geluidsmeters gaat inzetten in de regio. Te hard brommende bikers lopen kans op honderden euro’s boete. Ook kunnen ze per direct van de weg worden gehaald.

15 reacties

 • fina Horstink

  1 jaar geleden
  Helaas vinden veel aso motorrijders het heel leuk om de uitlaat expres flink te laten knallen Hier een doorgaande weg, best veel verkeer Geen probleem Maar dan op zondag, knallende motoren, veel te hard, het is hier 50 km per uur. Er zit een slingertje in de weg en dan daarna? BRRRRRRRROEMMMM knetterhard Tot mijn vreugde ging er vorig jaar eentje onderuit! Dag motor!
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Je moet het maar bedenken ,een actiegroep tegen geluid !!! Betalen ze ook contributie? De motorrijders betalen ook MR Belasting dus mogen daar rijden , mits ze niet te veel geluid produceren. Ze zijn niet zo asociaal als de meeste wielrenners !! Trouwens Wim, wat kijk je zuur , of kijk je altijd zo ???
 • Patricia Erp

  1 jaar geleden
  Mijn auto komt niet door de APK als-ie meer dan het toegestane aantal decibels produceert, maar motoren hebben carte blanche.
 • van Tongeren

  1 jaar geleden
  De postbode van Wim Iding is het inmiddels ook spuugzat. Iedere dag komt hij bij hem trouw de post bezorgen op zijn e-scooter die absoluut geen geluid maakt. In de tuin van Wim Iding staat een openlucht schaakspel en iedere dag hoopt de postbode op een uitdaging, maar een potje schaak spelen tegen de postbode durft hij blijkbaar niet.
 • Cor de Koning

  1 jaar geleden
  Beste allemaal Ik woon zelf ook in de buurt van de dijken en ik kan je verzekeren dat het op een mooie dag een klere herrie is. Een motor is geen probleem maar het zijn er honderden. Ik zou als ik Jan de Wit en Harrie Nak was eens een keertje tijdens mooi weer langs de dijk gaan luisteren dan weet ik zeker dat jullie anders praten