De Wamelse tempel bij het Fruitcorso.
Volledig scherm
De Wamelse tempel bij het Fruitcorso. © William Hoogteyling

Teleurstelling bij Corsoclub: Maas en Waals winterpaleis wordt negende

TIEL/WAMEL - Corsoclub Maas en Waal heeft zaterdag een negende plek behaald bij het jaarlijkse Fruitcorso in Tiel. De Maas en Walers bouwden met groenten en fruit een Tibetaanse tempel, geïnspireerd op het winterpaleis van de dalai lama. De Varikse inzending won het Corso.

Bestuurslid Ellen Jacobs is teleurgesteld over de klassering van dit jaar. Aan de optocht deden twaalf grote wagens mee. ,,We hadden zelf gedacht aan een zevende plek, of zo”, reageert ze. 

De Corsoclub is de laatste jaren meer succes gewend. Twee jaar geleden werd de Maas en Waalse inzending derde en won ze de innovatieprijs. Vorig jaar haalde de veelbesproken ‘paddowagen’ de tweede plaats.

Het waren ontwerpen van Tielenaar Paul Zwaan. Die nam na vorig jaar echter afscheid en droeg het stokje over aan de nog jonge en onervaren Dylan Jacobs. Die begeleidde hij nog wel bij het ontwerpen van ‘Potala Palace’, een creatie met duizenden kilo's groenten en fruit in honderden soorten.

De wagen rijdt zaterdagavond nog mee in het Corso by Night. Vanaf dinsdag is de wagen nog vier dagen te bewonderen op de parkeerplaats van de Jumbo in Beneden-Leeuwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal