Volledig scherm
Miranda van Schijndel in het theehuis aan de dijk in Maasbommel in betere tijden. © Eveline Van Elk

Theehuis Maasbommel ziet zich gedwongen te sluiten ‘voordat het een nachtmerrie wordt’

updateMAASBOMMEL - Miranda van Schijndel  heeft zaterdag de deur van haar Theehuis Maasbommel aan de Raadhuisdijk in dat dorp voor de laatste keer open gedaan. 

Ze ziet zichzelf gedwongen te stoppen ‘door mensen die het mij onmogelijk gemaakt hebben mijn droom te verwezenlijken', zo schrijft ze op Facebook.

Veel compassie en boosheid

Van Schijndel kreeg blijkens de bijna 250 teleurgestelde reacties bij haar bericht tegenwerking vanuit bedrijven en bewoners uit de buurt. Knelpunt was blijkbaar de bezoekers aan het thee- en broodhuis die parkeerden aan de de dijk. Haar bericht werd 90 keer gedeeld door klanten die haar werk roemden en boos waren op de mensen die haar hebben tegengewerkt.

Cliënten Driestroom in bediening

Van Schijndels theehuis heeft bijna een jaar bestaan.  Cliënten met een beperking van Driestroomhuis Stal Fra Fensalir werkten in het theehuis. Dat  was niet alleen gelegenheid om te lunchen en koffie met gebak te nuttigen, het was ook een brood- en gebakwinkel waar de producten van bakker Gremmee werden verkocht.

Nachtmerrie

Van Schijndel laat weten dat ze nu stopt met haar droom ‘voordat dit een nachtmerrie wordt’.  

Verbazing bij omwonende

Een van de omwonenden, die vanwege de ontstane commotie alleen anoniem wil reageren, zegt verbaasd te zijn over de stap van Van Schijndel. Hij heeft samen met anderen uit de buurt gesprekken gehad met de gemeente over ‘handhavingsproblemen’ bij het Theehuis. 

Dat ‘handhavingsdossier’ loopt al van voor Van Schijndels overname van het Theehuis in augustus  2018. Volgens hem zijn die gesprekken verlopen zonder dat er ‘lelijke woorden’ zijn gevallen.  Een maandje geleden vond er nog zo'n gesprek plaats. ,,Ook ik vind het verschrikkelijk voor Miranda dat ze zich genoodzaakt ziet dit besluit te nemen.”

Hart onder de riem gestoken

Wethouders Ton de Vree en Sander Bos hebben Van Schijndel een hart onder de riem gestoken. Bos wil graag met haar in gesprek. ,,Erg jammer voor haar en voor Maasbommel”, zegt hij.

Van Schijndel was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal