Bij de Vonkerplas is onder meer de bever aangetroffen. Volgens het Burgercollectief Dreumel zou het plan om de Vonkerplas te verondiepen, gezien de natuurwaarde van het gebied, van tafel moeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Vonkerplas is onder meer de bever aangetroffen. Volgens het Burgercollectief Dreumel zou het plan om de Vonkerplas te verondiepen, gezien de natuurwaarde van het gebied, van tafel moeten. © Eigen Foto

Tientallen beschermde diersoorten in Vonkerplas bij Dreumel

DREUMEL - In de Vonkerplas bij Dreumel zijn vele tientallen beschermde diersoorten aangetroffen, waarvan sommigen met uitsterven worden bedreigd. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Burgercollectief Dreumel met de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit. Het onderzoek maakt volgens het collectief duidelijk dat de natuurwaarden van de plas hoog zijn en dat plannen om de plas te verondiepen niet door mogen gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal