Volledig scherm
De woonwagens worden weggetakeld. © Richard Vonk

Twee woonwagens te veel in kamp, gemeente laat ze weghalen

ALPHEN - Twee woonwagens die niet op het woonwagenkamp in Alphen mogen staan, worden er vandaag weggehaald. De actie van Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) gebeurt onder toeziend oog van de politie. 

Op het kamp aan de Wamelseweg in Alphen is plaats voor vier woonwagens. ,,Er staan er nu drie te veel, die moeten er weg”, aldus een woordvoerder van de gemeente West Maas en Waal. 

Twee weken geleden kregen de bewoners een brief dat ze tot vorige week de tijd hadden om zelf te vertrekken. Deden ze dat niet, dan zou de Omgevingsdienst Rivierenland ze in opdracht van de gemeente komen verwijderen. 

Wamelseweg afgesloten

Dat is deze woensdag het geval. Rond 09.00 uur vanochtend begon de actie aan de Wamelseweg, die hiervoor deels is afgesloten. ,,Bewoners krijgen eerst nog de tijd om hun woonwagen uit te ruimen, de spullen in hun verhuiswagen te zetten, voordat we tot verwijdering overgaan.” 

Eén van de drie woonwagens wordt voorlopig ‘gespaard’. Deze bewoner krijgt, aldus de zegsvrouw, vanwege persoonlijke omstandigheden langer de tijd om te vertrekken. ,,Maar moet er nog wel weg.”

Volledig scherm
Politie houdt de wacht bij het woonwagenkamp. © De Gelderlander

Maas en Waal