De Survival Run in Boven-Leeuwen wordt ondergebracht in een stichting.
Volledig scherm
PREMIUM
De Survival Run in Boven-Leeuwen wordt ondergebracht in een stichting. © Eveline van Elk

Twintigers trakteren jubilerende Survival Run op tal van nieuwe hindernissen

BOVEN-LEEUWEN - De Survival Run in Boven-Leeuwen wordt na 25 jaar een ‘officiële’ hindernisloop, ondergebracht in een stichting. Noodgedwongen, volgens mede-organisator René den Biesen. Ook krijgen deelnemers een deels gewijzigd parkoers met enkele nieuwe hindernissen te verstouwen. 

René den Biesen, drijfveer achter de Survival Run in Boven-Leeuwen.
Volledig scherm
René den Biesen, drijfveer achter de Survival Run in Boven-Leeuwen. © Eveline Van Elk

De tijd dat het grote evenement met 600 tot 700 deelnemers door een vriendenclubje kan worden gerund, is voorbij. De Survival Run wordt nog vóór de komende editie ‘professioneel’ omdat het evenement anders niet meer te verzekeren is. Tot nu toe waren de verzekeringsbijdragen nog op te brengen, maar ze zijn inmiddels verdubbeld. Althans in de constructie die de run tot nu toe hanteerde. Voor een officiële stichting zijn de verzekeringskosten lager en nog uit de deelnemersbijdragen op te brengen.

Behalve de exorbitante verzekeringsgelden – Den Biesen wil geen bedrag noemen, maar het gaat om ‘duizenden euro’s’ –, is er ook de aansprakelijkheid die zwaar gaat wegen. ,,We zijn als organisatoren nu hoofdelijk aansprakelijk. Als er een ongeluk gebeurt, dan is dat als privépersoon niet te dragen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal