Volledig scherm
Ambulance-auto bij de rechtbank in Arnhem donderdagmiddag. © de Gelderlander

Uitstel voor verdachte die ambulancepersoneel met dood zou hebben bedreigd

ARNHEM - De zaak van de man die in Kesteren twee ambulancemedewerkers uit Nijmegen uitschold en met de dood bedreigde, is uitgesteld. De rechter wil dat eerst de drie brandweerlieden en buren die erbij waren, worden gehoord.

De man moest donderdagmiddag voorkomen bij de politierechter in Arnhem. De Officier van Justitie eiste 13 dagen celstraf voor belediging en bedreiging met de dood. De advocaat van de ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige vroeg bovendien een schadevergoeding voor haar cliënten.

'Domme koeien'

De verdachte was in het huis van zijn ouders toen de ambulancemedewerkers binnenkwamen om zijn moeder te helpen. Zij had zittend op de bank een hartaanval gehad en bleek overleden. De man zou de vrouwelijke ambulancemedewerkers vervolgens onder meer hebben uitgemaakt voor 'domme koeien' en hebben gezegd dat ze het huis niet levend uitkwamen. Hij krijgt een advocaat toegewezen - die had de man niet - en de getuigen worden door de rechter-commissaris gehoord. Daarna gaat de rechtszaak verder.

Trap

Eind juni veroordeelde een politierechter in Arnhem een Nijmegenaar die een ambulancemedewerker een trap gaf tot 50 uur voorwaardelijke taakstraf en 300 euro boete. Bedreiging vond de rechter toen niet bewezen. Die uitspraak viel slecht bij het ambulancepersoneel in heel Gelderland-Zuid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal