Volledig scherm
De eerste uitvoering van ‘Aan het Volk van Nederland’, vrijdagavond in Appeltern. © Koen Verheijden

Uitverkocht huis voor Appelternse held

APPELTERN - Baron Joan Derk van der Capellen had het met al zijn slimheid niet kunnen bedenken: bij het huis waar hij in 1781 het revolutionaire pamflet ‘Aan het Volk van Nederland’ schreef, genoten meer dan driehonderd mensen vrijdagavond van de eerste opvoering van een groots theaterstuk over zijn roerige leven.

Afgelopen week raakten alle kaarten voor de vijf voorstellingen die er tot en met zaterdag zijn uitverkocht, zodat 1600 mensen getuige zijn van het openluchtstuk op de Heerlijkheid Appeltern. En dat biedt spektakel, met roerige vechtscènes en de inzet van tientallen acteurs en zelfs paarden.

Het is aandacht die de ‘vergeten’ held van Appeltern verdient, vinden de initiatiefnemers van de Stichting Musical Productie Maas & Waal. Velen zien hem als de grondlegger van de democratie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal