Veermannen in coronatijd: ‘We zijn geen handhavers, maar schippers’

VIDEOAPPELTERN - In het weekend en op feestdagen hebben de veermannen van de Maaspontjes nu al hun handen vol aan fietsers die de boot nemen. Die willen naar de overkant, desnoods hutjemutje, corona of niet. De 1,5 meter afstand is soms lastig. En dan komt er vanaf 1 juni een maatregel bij: het verplicht dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer. Is het allemaal wel te handhaven?

11 reacties

 • janv

  8 maanden geleden
  Geen wielrenners over zetten , die hebben aan alles en iedereen lak !!
 • Bagagedrager

  8 maanden geleden
  Het RIVM had een vaccin voor India gemaakt, daar zijn toen 50.000 kinderen aan gestorven...ik hoef dus nooit geen vaccin van het RIVM.
 • de heer J. Zomers (67)

  8 maanden geleden
  Fietsers naast elkaar op de pont kan geen kwaad. De kans dat je buiten besmet raakt is vrijwel nihil.Terrasjes een meter uit elkaar is voldoende... binnenkort zie je in vakantielanden Spanje, Italië, Portugal en Griekenland dat buiten alles open gaat en dat de mensen dicht bij elkaar zitten - gezellig.
 • tgm beuningen

  8 maanden geleden
  Toch maakt 0,5 of 1,5 meter niet zoveel verschil tegen hoest en niesdruppels, een kapje of geen kapje maakt wel een flink verschil. Elkaar niet aanraken en niet in het gezicht spetteren is waar het omgaat. Maar goed, straks ook fietsers een mondkapje in het OV, hoeven ze geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Wally

  8 maanden geleden
  Of je nu gelijk heb of niet, deze mensen moeten zich wel houden aan de 1,5 mtr regels.
 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Maas en Waal