Volledig scherm
In de Filipsstraat in Alphen is dinsdagmiddag een verwarde man aangehouden door de Dienst Speciale Interventies. © DG

Verwarde man door grote politiemacht aangehouden in Alphen


ALPHEN - Een man die dinsdagmiddag flink stampij maakte in Alphen is rond 12.45 uur door de politie gearresteerd. Die was met een eenheid van de Dienst Speciale Interventies gekomen, uitgerust met kogelvrije vesten, bivakmutsen en geassisteerd door politiehonden.

Volledig scherm
In de Filipsstraat in Alphen is dinsdagmiddag een verwarde man aangehouden door de Dienst Speciale Interventies. © DG

De politie was gewaarschuwd dat de man in de Filipsstraat in het dorp stond te schreeuwen. ,,Hij zou daarbij dreigende taal hebben uitgeslagen”, vertelt een politiewoordvoerster. ,,Op dat moment vormde hij een gevaar voor zichzelf en mogelijk ook voor zijn omgeving.”

,,Wanneer we een melding als deze binnenkrijgen, weten we niet wat we kunnen verwachten. Misschien lijkt het niet normaal dat we met zulk groot geschut uitrukken. Maar om niet voor verrassingen te komen staan, trekken we alle registers open.”

De uiteindelijke aanhouding is volgens de woordvoerster zonder incidenten verlopen. ,,De agenten hadden meteen bij aankomst een goed contact met de man.”

Het incident trok de nodige aandacht uit de buurt. Volgens omstanders zou de aangehouden man met een hakbijl hebben staan zwaaien. ‘Verder is het geen kwaaie jongen’, klonk het vanachter de ruime afzetting. De politiewoordvoerster kan niet bevestigen dat er een hakbijl is aangetroffen. Ook verstrekt ze geen verdere personalia van de man.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal