De waterkrachtcentrale van Vattenfall tussen Lith en Alphen.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterkrachtcentrale van Vattenfall tussen Lith en Alphen. © Eveline Van Elk

Visliefhebbers laaiend nu vermalen van vissen door energiecentrale in Alphen mag doorgaan: ‘Volstrekt onacceptabel’

ALPHEN / LITH - Het vermalen van vissen in de waterkrachtcentrale van Vattenfall tussen Lith en Alphen zal voorlopig door blijven gaan na een uitspraak van de Raad van State. Visliefhebbers zijn laaiend. Vattenfall zegt juist veel te doen tegen vissterfte.

9 reacties

 • Ook

  3 dagen geleden
  Ik vind het als buitenstaander opvallend dat VAN KRAAIJ en IJF de kritiek van de andere heren helemaal niet in die mate delen. Dan denk ik als buitenstaander dat er wellicht wel het een en ander af te dingen valt op deze kritiek. En ja aan critici in het algemeen, dus ook op bedrijven als VATTENFALL - dat ik overigens niet specifiek groen zou willen noemen - is in Nederland nu eenmaal geen gebrek.....!
 • Gerrit Louter

  3 dagen geleden
  Het is hier net als de bijwerkingen van sommige medicijnen....wat voor het ene goed is....is weer slecht voor wat anders...... maar zijn de zeer geleerde mensen die dit project hebben bedacht , in dit geval echt zo dom bezig geweest dat ze dit probleem over het hoofd hebben gezien...? dan word het toch de hoogste tijd dat ze deze kwestie eindelijk eens op gaan lossen...!
 • Mattie

  3 dagen geleden
  Als je de reclame van Vattenvall ziet zou je denken van groener kan niet. Maar ga het maar eens onderzoeken, dan kom je bedrogen uit.
 • janv meulen

  4 dagen geleden
  O wee, als je een visje gaat vangen zonder vergunning en het ziet een BOA : Het kost je een vermogen !!!
 • null Zandvoort

  4 dagen geleden
  Om het milieu of het klimaat geeft deze firma helemaal niks. Of ze nu vissen of vogels hakselen, het zal ze een worst zijn zolang ze er maar aan verdienen. De groene wappies zijn er massaal ingeluisd en o o o wat moeilijk om toe te geven...... Klimaatdoelstellingen zijn niets anders dan ordinaire rekenmodellen waarmee emissies verhandeld en verkocht kunnen worden.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Maas en Waal