Volledig scherm
Scholieren van De Wijzer nemen afscheid van hun oude school. Ze werden door het Toverbaltheater letterlijk de klaslokalen uitgeveegd. © Eveline van Elk

Voor de laatste keer over het oude schoolplein van De Wijzer

BENEDEN-LEEUWEN - De leerlingen van basisschool De Wijzer zijn donderdagmiddag hun oude schoolgebouw aan de Rozenstraat ‘uitgeveegd’. Na 35 jaar sloten de deuren definitief.  Maar de herinneringen blijven.

De school verhuist na de meivakantie naar het gloednieuwe Integraal Kind Centrum (IKC), een 'superschool' , waar ook basisschool De Leeuwenkuil, twee technieklokalen van het Pax Christi College, kinderopvang en peuterspeelzaal intrekken.

Zo'n bijzondere dag kon natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. En daarom verraste het Toverbaltheater de kinderen van De Wijzer met een groots afscheid. Gehuld in witte tuinbroeken, strikken in het haar en bezem in de hand betraden de 'toverballen' het schoolgebouw. Daar werd klas voor klas 'uitgeveegd' met kleurrijke bezems met tamboerijns eraan. 

Leerpleinen

Hand in hand liepen de kinderen voor de laatste keer het gebouw uit, het schoolplein op. ,,De school is ooit door ouders opgericht en heel klein begonnen. Toen ik hier zeven jaar geleden kwam hadden we honderd leerlingen en was er vrees voor bestaansrecht. In het nieuwe schooljaar starten we met driehonderd kinderen", vertelt directeur Helma de Haardt. ,,En dat in zo'n mooi nieuw pand. Er zijn straks leerpleinen, met veel open ruimte, nisjes en hoekjes om in groepjes te werken."

De leden van het Toverbaltheater leerden de kinderen nog een afscheidslied, terwijl ze verhuisdozen in een vrachtwagen gooiden. 'Kom op met die dozen, stapel ze in de bus. We gaan door, hup, hup. Verhuizen, dat is een echte klus. Kom op, met zijn allen er tegenaan, nieuwe school we komen eraan!' 

Muziek aan en in optocht achter het verhuiswagentje aan. Ouders en buurtbewoners stonden zwaaiend langs de kant. 'Zwaai maar naar de oude school!', moedigden de leden van het theater de kinderen aan. Met de kleuters voorop trok de stoet vervolgens richting De Rosmolen, waar de kinderen een workshop kregen van het Toverbaltheater.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal