Eline de Valk is prinses carnaval in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Eline de Valk is prinses carnaval in Groesbeek. © Koen Verheijden

Vrouw als hoofdprinses nog lang niet overal mogelijk: ‘Ik denk dat ze er vrede mee hebben’

Glazen plafond?Bij veruit de meeste carnavalsverenigingen is het mogelijk dat vrouwen worden verkozen tot prins(es), maar nog altijd is dat in verschillende plaatsen onmogelijk. Bij naar schatting een op de tien verenigingen kennen ze alleen maar mannelijke en is een vrouw als voorganger van het carnaval not done.

5 reacties

 • Monique Basten-Loeffen

  1 maand geleden
  Wat een belachelijke reactie zeg van de prins van Wamel, net of andere verenigingen mèt prinses geen geschikte mannelijke kandidaten zouden hebben endan dus maar een vrouw inschuiven... 👿
 • M. Angel

  1 maand geleden
  "vrede mee hebben" of "geen zin om voor iets te vechten/debatteren/vragen wat zo automatisch een vrijwillig aan een man aangeboden word" Dat is het verschil! Mannen krijgen het vanzelfsprekend met een koekje erbij.
 • Reinier Vermeer (DG)

  1 maand geleden
  @Pjotr. Ik heb je suggestie doorgestuurd en we gaan er naar kijken.
 • Pjotr de Kok

  1 maand geleden
  Redactie. Elke keer boven de reactieruimte staat de tekst: 'Als abonnee ontvang je aanbiedingen enz.'. eindigend met de zin: 'Je kan dit wijzigen bij je voorkeuren'. Dit klinkt zo infantiel. Kun je of kunt u die zin veranderen in: U kunt of Je kunt dit wijzigen bij 'voorkeuren'.
 • Beau van Eersel

  1 maand geleden
  “Ik denk dat ze er vrede mee hebben” En dat anno 2023. Dat zij men vroeger ook over stemrecht voor vrouwen, auto rijden, studeren, betaald werk buiten het huis ga zo maar door. Kom onder je steen vandaan en praat eens met vrouwen.