De rechtbank in Arnhem waar de rechtbank vandaag .
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem waar de rechtbank vandaag . © De Gelderlander

Wamelnaar die met slok op achter het stuur voetganger zwaar verwondde krijgt taakstraf in plaats van cel

ARNHEM/ MAASBOMMEL - Het vonnis van de rechtbank in Arnhem pakt voor een 40-jarige Wamelnaar, die met een slok op een wandelaar in Maasbommel zwaar verwondde, mild uit in vergelijking met de straf die twee weken geleden werd geëist.

19 reacties

 • Cor Franssen

  5 maanden geleden
  En nu is de horeca ook nog dicht. Dubbele straf
 • A.M. Berben

  5 maanden geleden
  Heeft er nog iemand vertrouwen in de rechtspraak voor rijden onder invloed? Dit is gewoon belachelijk wat hier is gebeurd en het meest belachelijke is dat dit dus binnen de huidige regels past! Maar de Tweede Kamer doet hier dus ook helemaal NIKS aan, anders hadden we al lang strengere wetgeving en dito regels gehad!
 • Marleen Verstraeten

  5 maanden geleden
  Vooral die lui die bezopen of onder invloed van ander spul achter het stuur kruipen, die moet je veel harder aanpakken, het zal je kind maar zijn dat zo een stumper schept. Reken maar dat ik er niet op ga zitten wachten dat zo iemand een taakstrafje krijgt. Die rijdt dus nooit meer iemand aan.
 • Paul David

  5 maanden geleden
  Werkstraf is geen straf.
 • Wilco Rorijs

  5 maanden geleden
  Mocht je in NL ooit bij een ongeval betrokken raken dan ben je met de huidige rechtspraak in alle opzichten beter af als dader dan als slachtoffer. Kan het nog gekker worden in dit land?

Maas en Waal