Volledig scherm
De Zandstraat in Beneden-Leeuwen. © EVELINE VAN ELK

Wegen rond Beneden-Leeuwen worden minder aantrekkelijk gemaakt

BENEDEN-LEEUWEN/WAMEL Automobilisten die vaak over de Trambaan tussen Boven- en Beneden-Leeuwen rijden of over de Hogeweg/Zandstraat tussen Wamel en Beneden-Leeuwen krijgen in de toekomst te maken met een minder aantrekkelijk wegdek. De bedoeling is dat ze de weg daardoor gaan mijden.

De gemeente West Maas en Waal is van plan beide wegen 'af te waarderen'. Dat betekent dat de weg wordt aangepast om minder aantrekkelijk te zijn voor automobilisten. Beide wegen worden nu vaak gebruikt als hoofdroute tussen Beneden-Leeuwen en zijn twee buurdorpen, maar de gemeente heeft liever dat automobilisten kiezen voor de Van Heemstraweg.

Van Heemstra

Die wordt op zijn beurt voor het deel tussen de twee dorpskernen juist opgewaardeerd, zodat er een einde komt aan een verwarrende situatie: veel automobilisten weten niet dat op een deel van de Van Heemstraweg slechts 50 per uur mag worden gereden. Dat kan straks worden opgehoogd naar 60 of 70, al zal zo'n besluit nog apart moeten worden genomen.

De gedachten van de gemeente gaan overigens niet gelijk uit naar drempels. Wel is het weghalen van zowel belijningen als aparte fietspaden mogelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal