Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Wens: één glasvezelkabel door West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - De kans bestaat nog steeds dat komend najaar twee netwerkbedrijven tegelijk glasvezelkabels aanleggen in het buitengebied van de gemeente West Maas en Waal. Betrokken partijen denken en hopen echter dat Glasvezel Buitenaf en Digitale Stad de handen ineenslaan. 

Glasvezel Buitenaf kondigde vorige maand al aan zeker actief te worden in de gemeente. Dat was nadat, aldus woordvoerder Suze van Baar, ‘voldoende’ adressen zich hadden aangemeld om de aanleg rendabel te maken. De gemeente West Maas en Waal gaat, net als de rest van de regio Rivierenland, liever in zee met Digitale Stad. Die onderneming hoopt dat vóór 12 juni 50 procent van de potentieel aan te sluiten adressen zich in Rivierenland aanmeldt voor een glasvezelkabel. Gisteren had 23 procent dat gedaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Joep uit Beneden-Leeuwen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’
    PREMIUM

    Joep uit Beneden-Leeu­wen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’

    BENEDEN-LEEUWEN - De jonge Maas en Waler Joep Huisman (17) uit Beneden-Leeuwen vindt dat filosofie de basis van de mensheid is. Zijn essay ‘Één waarheid?’ viel in de smaak bij de jury van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs. Die organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd onder scholieren. Ze koos hem als een van de zeven Jonge Denkers van Nederland. ,,Nadenken is een van de belangrijkste dingen van de mensen.”

Maas en Waal