Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Wens: één glasvezelkabel door West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - De kans bestaat nog steeds dat komend najaar twee netwerkbedrijven tegelijk glasvezelkabels aanleggen in het buitengebied van de gemeente West Maas en Waal. Betrokken partijen denken en hopen echter dat Glasvezel Buitenaf en Digitale Stad de handen ineenslaan. 

Glasvezel Buitenaf kondigde vorige maand al aan zeker actief te worden in de gemeente. Dat was nadat, aldus woordvoerder Suze van Baar, ‘voldoende’ adressen zich hadden aangemeld om de aanleg rendabel te maken. De gemeente West Maas en Waal gaat, net als de rest van de regio Rivierenland, liever in zee met Digitale Stad. Die onderneming hoopt dat vóór 12 juni 50 procent van de potentieel aan te sluiten adressen zich in Rivierenland aanmeldt voor een glasvezelkabel. Gisteren had 23 procent dat gedaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal