Volledig scherm
Avri leegt de kliko's in Beneden-Leeuwen. © Eveline van Elk

West Maas en Waal kritisch op Avri

BENEDEN-LEEUWEN - De gezamenlijke vuilophaaldienst van de Regio Rivierenland Avri ligt niet lekker bij West Maas en Waal. Dat laten burgemeester en wethouders van deze gemeente weten door niet in te stemmen met de Avri-begroting.

Het is een symbolische daad, want er zijn nog zes andere Avri-gemeenten en de meerderheid zal waarschijnlijk wel instemmen.

West Maas en Waal is niet blij met de invoering van het omgekeerd inzamelen door Avri en wil liever bij het oude inzamelsysteem blijven. De meerderheid van de gemeenten heeft echter al anders besloten tot verdriet van de West Maas en Waalse gemeenteraad.

Meebetalen aan buitendienst

B en W zijn er ook niet blij mee dat ze volgens de begroting mee moeten betalen aan de buitendienst van de Avri. Daar maakt de gemeente namelijk geen gebruik van; ze heeft een eigen buitendienst. 

Of het protest hiertegen resultaat heeft, is de vraag. Ook in eerdere jaren protesteerde West Maas en Waal, maar moest ze toch meebetalen aan de buitendienst van de Avri.

De gemeenteraad van West Maas en Waal moet zich nog over het voorstel van B en W uitspreken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal