Volledig scherm
West Maas en Waal wil een led-straatlantaarnslag maken ©

West Maas en Waal versneld aan led-straatverlichting

BENEDEN-LEEUWEN - De straatverlichting in de gemeente West Maas en Waal wordt de komende jaren snel energiezuiniger. Wethouder Ans Mol wil verouderde lampen in versneld tempo gaan vervangen door ledverlichting. 

Nu nog is 27 procent van alle straatverlichting bepaald niet energiezuinig. Het overgrote deel is dat nu al wel, omdat de gemeente al jaren geleden besloten heeft om zodra een straatlantaarn aan vernieuwing toe was, over te stappen op ledlampen. Het resterende deel van die operatie zal nu versneld gaan gebeuren.

20.000 euro

Behalve goed voor het milieu is het ook nog eens goed voor de portemonnee. Al direct in het eerste jaar is de verwachte kostenbesparing op de energierekening groter dan de kosten van de vervangingsoperatie. Mol: ,,Toen we begonnen met de vervanging was ledverlichting nog een stuk duurder, maar tegenwoordig is het niet eens meer duurder dan gewone armaturen.”

Uiteindelijk pakt de energierekening ruim 20.000 euro goedkoper uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal