Volledig scherm
De binnenstad maakt zich klaar voor de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten. De Marikenstraat (foto) is versierd met Vierdaagsevlaggen en er zijn lijnen gespannen waar schoenen aan zijn gehangen. © Paul Rapp

West Maas en Waalse Vierdaagselopers voor het eerst samengebracht

BENEDEN-LEEUWEN - Alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal die meelopen in de Vierdaagse zijn door de gemeente uitgenodigd voor een kickoff in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. Het is de eerste keer dat de gemeente dit doet.

Vrijdag om 17.00 uur worden alle lopers feestelijk ontvangen en krijgen een aardigheidje, waarmee ze tijdens de Vierdaagse herkenbaar zijn als inwoner van West Maas en Waal. Maar het gaat er volgens de gemeente vooral om dat de Vierdaagselopers elkaar ontmoeten en bijvoorbeeld dorpsgenoten en bekenden treffen van wie ze nog niet wisten dat ze ook meeliepen. 

Inmiddels hebben zich al meer dan 50 mensen aangemeld, maar vrijdagmiddag binnenlopen kan ook zonder aanmelding. De 103e editie van de Vierdaagse start dinsdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal