Storten van bagger  in Over de Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
Storten van bagger in Over de Maas. © Foto: Bert Beelen

Wethouder over granuliet: ‘Het ergste is dat we niet weten wat er in de plas gaat’

DREUMEL/BENEDEN-LEEUWEN - Bagger met autobanden, plastic en stukken metaal erin. Die wordt vanaf een storthelling gestort in zandwinplas Over de Maas, stond zaterdag in deze krant. 

Voor wethouder Ans Mol van West Maas en Waal is het de zoveelste keer dat duidelijk wordt dat alle controles op storting van vulmateriaal in de plas niet voldoen.

U heeft zelf de Omgevingsdienst erheen gestuurd voor controles. Wat zijn de resultaten?

,,Het rapport van de ODR is er nog niet. Maar alles wat er niet in thuishoorde, was al weggehaald toen ze kwamen controleren. We hebben wel richting Rijkswaterstaat de foto’s gebruikt die eerder door Albert de Leeuw (een buurtbewoner, PD) zijn gemaakt.”

,,ODR heeft de baggerstort gezien. Dat storten kan niet meer op deze manier, vind ik. Het is verontrustend: als het niet door burgers wordt gezien, wordt het door niemand gezien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal