Volledig scherm
PREMIUM
In de Zandstraat zorgen de verschillende verkeersstromen soms voor verwarrende situaties. © Koen Verheijden

Winkelhart Beneden-Leeuwen: Auto ‘te gast’ en de Sportlaan als ‘Ramblas’

BENEDEN-LEEUWEN - De Zandstraat in Beneden-Leeuwen gaat grondig op de schop. De belangrijkste winkelstraat van de gemeente West Maas en Waal wordt groener, verkeersluwer en een stuk uitnodigender. 

Mogelijk wordt het een fiets- en wandelstraat waar de auto ‘te gast’ is. Ook zou de Sportlaan een aantrekkelijker verbinding naar het nieuwe evenemententerrein aan de Wiel moeten worden.

De plannen zijn nog pril: tekeningen zijn er nog niet en de aannemer zal niet voor 2022 beginnen. De gemeente West Maas en Waal trekt 350.000 euro uit om tot een goed plan te komen. Na de zomer komen er inloopavonden waarop ondernemers en omwonenden hun mening en ideeën kunnen uiten.

Op basis van hun wensen en de uitgangspunten van de gemeenteraad moet er dan een ontwerp komen voor een nieuwe Zandstraat, een nieuw Dorpsplein en een leukere Sportlaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal