Koen Verheijden
Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Woede om granuliet in zandplas Alphen: wethouder wil naar rechter om stort te stoppen

ALPHEN - West Maas en Waal gaat de overheden die betrokken zijn bij de stort van granuliet in zandplas Over de Maas mogelijk juridisch aanpakken. Een woedende wethouder Ans Mol heeft juristen aan het werk gezet om uit te zoeken welk scenario kansrijk is.

28 reacties

 • Piet Wanders

  1 jaar geleden
  Weet niet hoe gevaarlijk voor het milieu dat goedje is maar het granuliet kan daardoor niet in het water gaan zweven. Er wordt op gerichte plaatsen gestort zoals op de foto's is te zien want men gebruikt een raamwerk om daarin het granuliet te lossen..
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Geld voor rechtszaken kan ze beter aan andere dingen uitgeven.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  GL, leuk voor mensen in de stad met hun parkjes, verticale tuintjes, knabbelbosjes  en bio-allesbrandertjes.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Op zich is het niet verkeerd om eigen afval voorrang te geven op andermans afval. En als Halbe dat heeft weten te regelen, gek eigenlijk dat iemand dat blijkbaar moet regelen,  verdient hij een compliment. 
 • sombodyEls

  1 jaar geleden
  Ik heb het hele gebeuren gevolgd in 2 televisie afleveringen van Zembla.Het is te erg voor woorden, hoe er met het milieu en de volksgezondheid gesjoemeld wordt. Zo ligt er bij de Kraayenbergse plassen, in Beers gemeente Cuijk, ook zo'n volgestorte plas met dezelfde troep. Laag schoon zand erover, wat boompjes en struikjes planten en het probleem is, letterlijk, opgelost. Mooi weggewerkt. Onze kinderen en kleinkinderen betalen straks, ook met hun gezondheid, de rekening.

Maas en Waal