Yogamatten in plaats van kerkbanken in Bonifatius

tussen oude murenIn deze aflevering van de rubriek Tussen oude muren vertellen Anne-Marie en Werner Wegh over de Bonifatiuskerk in Horssen.

Hoe is het om te wonen in een monument? In Maas en Waal staan veel panden met een verhaal. De bewoners vertellen over het leven tussen oude muren.
Klik voor eerdere columns

Waar vroeger werd gebeden en gezongen, kun je nu een speld horen vallen. Anne-Marie Wegh (56) runt een stiltecentrum in de Horssense Sint Bonifatiuskerk.

Anne-Marie, geboren en getogen in Weurt, en haar partner Werner Bremer (53) kochten de oude, veertiende-eeuwse kerk in 2007. De twee woonden destijds in Delft en hadden een sportschool in Rijswijk, waar zij yogalessen gaf. ,,Maar ik mistte diepgang", zegt ze. ,,Alles is zo gehaast in de stad, yoga kwam er niet goed uit de verf. Ik was op zoek naar spiritualiteit.”

Dat vond ze in Horssen, waar haar vader haar wees op de toen te koop staande Bonifatiuskerk. Anne-Marie: ,,Mijn ouders vonden het fijn als we weer wat dichterbij zouden komen wonen. En hoe toevallig: een jaar later kwam ook het huis naast de kerk te koop."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal