De verlichte optocht in Alphen leverde niet alleen maar overlast op. Het was ook een genot om naar te kijken (zie foto).
Volledig scherm
PREMIUM
De verlichte optocht in Alphen leverde niet alleen maar overlast op. Het was ook een genot om naar te kijken (zie foto). © Flip Franssen

Zes groepen mogen in 2021 niet meedoen aan carnavalsoptochten

BOVEN-LEEUWEN/DRUTEN/ALPHEN - De Maas en Waalse carnaval stond dit jaar niet alleen in het teken van afgelaste optochten, maar ook van overlast. Er werden zelfs bedreigingen geuit. Zes groepen maakten het te bont en mogen volgend jaar niet meedoen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. 

Carnavalsoptochten zorgen al jaren voor problemen in Maas en Waal. Ondanks de regels die de verenigingen en gemeenten samen, als Optochten Maas en Waal, opstelden. Een aantal deelnemers houdt zich er niet aan. Vooral het (harde) geluid zorgt voor overlast in dorpen. Ook dit jaar weer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal