Agnes Terhorst heeft de zorgbonus van 1000 euro (coronabonus) niet gekregen van haar vorige werkgever.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnes Terhorst heeft de zorgbonus van 1000 euro (coronabonus) niet gekregen van haar vorige werkgever. © Gerard Burgers

Agnes werkte op covid-afdeling en wil alsnog zorgbonus: ‘Dat ik niks krijg, voelt als een trap in de rug’

ARNHEM/WESTERVOORT - Verzorgende Agnes Terhorst (58) uit Westervoort is boos en teleurgesteld. Ze wil alsnog de zorgbonus 2020 ontvangen. Die kreeg ze niet terwijl ze bij Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem wél werkte op afdelingen waar bewoners corona hadden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Liemers