Volledig scherm
Arend van Hout burgemeester van Westervoort. © Jan Ruland van den Brink

Arend van Hout voorgedragen voor een tweede termijn als burgemeester van Westervoort

WESTERVOORT - Als het aan de gemeenteraad ligt, blijft Arend van Hout (60) burgemeester van Westervoort. De gemeenteraad vraagt nu aan de commissaris van de Koning om de procedure voor herbenoeming op te starten.  De gehele raad van Westervoort heeft aangegeven zeer tevreden te zijn met het functioneren van ‘onze burgemeester’. 

Van Hout is sinds 6 september 2013 burgemeester van Westervoort. Zijn eerste termijn eindigt op 6 september 2019, precies 6 jaar later. Als het aan de gemeenteraad ligt, blijft Van Hout nog eens zes jaar burgemeester van Westervoort.

Al jaren in Westervoort

Van Hout (VVD) is zoon van een burgemeester. Zijn vader was burgemeester van Marken. Van Hout studeerde Bestuurswetenschappen in Groningen. Hij was werkzaam bij het kabinet van de commissaris van de Koningin in Drenthe en werd daarna chef van het kabinet van de commissaris van de Koningin in Gelderland. Hij woonde al jaren in Westervoort voor hij er burgemeester werd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers