De politie heeft in Westervoort een man die beschonken achter het stuur zat met ‘gepast geweld’ aangehouden.
Volledig scherm
De politie heeft in Westervoort een man die beschonken achter het stuur zat met ‘gepast geweld’ aangehouden. © Politie

Beschonken bestuurder klemgereden en met ‘gepast geweld’ aangehouden in Westervoort

WESTERVOORT - Agenten hebben zaterdag na een korte achtervolging een beschonken automobilist opgepakt. Bij zijn aanhouden gebruikten ze ‘gepast geweld’, schrijft de politie op social media.

De agenten zagen rond 13.45 uur een auto midden op de Dorpsstraat in Westervoort stilstaan. ‘Wij gaven aan dat de bestuurder zijn weg moest vervolgen. Omdat de bestuurder nergens op reageerde, stapte een van ons uit. Toen de bestuurder dit zag, reed hij er in zijn voertuig vandoor.’

De agenten zetten de achtervolging en gaven een stopteken. De man reageerde echter niet. Ze gebruikten ook hun sirene en zwaailichten om de bestuurder tot stoppen te verlijden, maar ook dat werkte niet. Op de kruising van de Kerkstraat en de Klapstraat slaagde de politie erin de auto klem te rijden. 

Geweld

‘Toen wij de deuren van de auto openden, roken wij een alcohollucht vanuit de auto komen. De bestuurder wenste niet mee te werken aan een blaastest op straat. Hierop is de bestuurder aangehouden. Omdat de bestuurder niet uit wilde stappen is hij met gepast geweld uit zijn auto gehaald en in ons dienstvoertuig gezet.’

In het cellencomplex in Arnhem wilde de man wel meewerken aan een blaastest. het bleek dat hij vier keer de toegestane hoeveelheid aan alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en justitie moet over de teruggave daarvan beslissen. Ook krijgt de man een bekeuring voor het negeren van het stopteken.

Liemers